Eclair eller Petit Choux
Efter många försök så har jag testat på en massa olika recept på Eclair men även så kallad Petit Choux, nu har jag äntligen hittat den. Nu kommer jag dela med mig av receptet där ni också får ta del av den.

Eclair (ca 10 st stora)
1 dl matolja (raps eller solros)
2 dl vatten
2 dl vetemjöl
4 st ägg (inte för stora)
Fyllning
Det kan vara vispgrädde eller vaniljekräm
Grädda
Grädda de i ugnen i ca 25 min i 225 grader
Granera
100g choklad
Gör så här
Steg1
- Ta en kastrull och sätt på plattan på den högsta värmen
- Häll i vatten och matolja
- Låt den börja koka
- När vattnet och oljan har börjat koka, drar du bort kastrullen från spisplattan och häller i vetemjölen
- Blanda den så att degen får en fast konsistens
- För kastrullen tillbaka till platan och blanda ytterligare i några sekunder till du ser att degens kanter har börjat släppt kastrullen.
- Ta bort kastrullen från plattan och placera degen i en skål och låt den svalna helt
Steg 2
- När degen har svalnat ska du hälla in ett ägg i taget och blanda det ordentligt tills det blir en jämn och slät yta
- Det är viktigt att äggen hälls i ett i taget om man vill få perfekt resultat
Steg 3
- Du kan välja mellan att klicka ut degen eller spritsa den på bakplåtspapper
- Det är viktigt att det finns ca 2 cm avstånd mellan varje eftersom de kommer jäsa upp i ugnen
- Det är viktigt att ugnen är tillräkligt varm innan du stoppar in de i ugnen
- Ugnen får absolut inte öppnas när Eclair gräddas
- Efter att de har gräddats klart så kan du ta ut de från ugen och låt de svalna ner
- Tänk på att alla ugnar är olika och märker du att 225 grader är för mycket så får du sänka temperaturen till 200 grader. Det viktiga är att Eclair får en fin ljus gyllene brun färg på ytan och att ugnen får absolut inte öppnas när de gräddas.
Steg 4
- Du kan använda dig av färdig vaniljekräm (pulverform) eller vispgrädde
Steg 5
- Granera med choklad (smält 100g choklad i vattenbad)
Jag önskar er lycka till och hoppas på att ni blir lika nöjda så som jag blev :)