Kex tårta

 
Ingrediencer
 
1 burk kondenseradmjöl (Karamell)
2 paket chokladpudding (Kent sockrad)
1 liter mjölk
100g smör
3 paket kex
3 dl valnötter (krossade)
3 dl smält choklad (nutella eller Nussa)
 
Djup plåt 15*20 cm
 
 
 
Gör så här:
Steg 1
- Börja med att hälla i mjölken i en kastrull och sedan häller du in puddingpåsarna och blandar de väl medans mjölken är kall.
- Sätt på spisplattan på den högsta värmen och rör om puddingen konstant.
- När du märker att puddingen har börjat bli varm, sänker du värmen lite men du fortsätter röra om fram tills puddingen har tjocknat.
- När puddingen har tjocknat stänger du av plattan och häller den i en plast dunke så att den blir kall.
 
Steg 2
- Vispa samman den kalla puddingen och rumstemprerade smöret jämnt och fint.
- Häll i valnötterna i puddingen och blanda de väl.
1)  Plocka fram en plåt och börja med att placera ut ett lager med kex
2) Ett lager med pudding
3) Ett lager med kex
4) Ett lager nutella (Värm nutellan i mikron lite så att den blir flytande).
5) Ett lager med kex
6) Ett lager med pudding
7) Ett lager med kex
8) Ett lager med kondenserad mjölk (karamell)
9) Ett lager med kex
10) Avluta med sista lagret med pudding
Placera plåten i kylskåpet i ca 3 timmar men över natten blir den mycket smarrigare.
 
:)
 
https://youtu.be/Kt3H2L-O_5o 
klicka på länken för att komma till videon

qokurecipe.blogg.se

På min blogg kommer ni att få följa min resa där jag kommer att laga mat men även baka en massa. Som en individ älskar jag att tillägga eller ta bort några ingredienser när jag följer ett recept. Men självklart händer det också att jag följer ett recept på pricken :)

RSS 2.0